Sebastian Vettel nemcsak a Ferrarival ápol nagyon jó viszonyt, hanem a Red Bullal, akiknek még többet köszönhet.

Sőt, gyakorlatilag mindent, bár anno a BMW adta meg a lehetőséget számára az F1-es bemutatkozáshoz. A bajorok viszont már jó ideje nincsenek a Forma-1-ben, minden szinten kiszálltak.

A Red Bull hamar lecsapott Vettelre, és a Toro Rossón keresztül versenyzőülést kínáltak számára. Aranyat ért az ifjú tehetség, és a legendás esős Olasz Nagydíjon begyűjtötte az alakulat első győzelmét.

Akkor már tudni lehetett, hogy a Red Bull lesz a következő csapata, de arra senki nem számított, hogy négy egymást követő alkalommal nyer címet. Adrian Newey autói verhetetlenek voltak, és a szerencse is melléjük állt.

Fernando Alonso 2010-ben és 2012-ben is nyerhetett volna a Ferrarival, de nem járt sikerrel. A spanyol világbajnok jelenleg is tagja a mezőnynek, és a 40-es éveiben is az egyik legjobb, míg Vettel visszavonult.

Seb most a Japán Nagydíjon tűnt fel, ahol a Ferrari mellett a Red Bullt is meglátogatta. Laza viseletben volt, jót beszélgetett Christian Hornerrel és a többiekkel, akiket már ismer a múltból, mint a családját.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL