hero image

Vettel arról, hogy képmutató-e: „Én is felteszem magamnak ezt a kérdést...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/14 14:13
Az Aston Martin pilótája, Sebastian Vettel nemrég egy politikai vitaműsorban szerepelt, amelyben megkérdezték tőle, hogy képmutatónak tartja-e magát, amiért kiáll a környezetvédelemért, mégis a Forma-1-ben versenyez.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Sebastian Vettel csütörtök este a BBC politikai vitaműsorában, a Question Time-ban szerepelt, amelyben rengeteg témában megszólalt, többek között az egyik kedvenc területéről, a környezetvédelemről is beszélt.

Ennek kapcsán azt kérdezték a négyszeres világbajnoktól, hogy nem képmutató-e a környezetért való kiállásai során, miközben a „benzinfaló” Forma-1-ben versenyez, erre pedig így felelt:

„Így van, és igazatok van, amikor kinevettek, mert ezeket a kérdéseket én is felteszem magamnak, és nem vagyok szent. Nagyon aggódom a jövő miatt, amikor az energiáról, az energiafüggőségről és arról van szó, hogy merre tartunk a jövőben.”

„Úgy gondolom, hogy fel kell hagynunk a fosszilis fűtőanyagoktól való függőséggel. És ezt Nagy-Britanniában megtehetjük, mert egy aranybányán ül az ország, amit szélnek hívnak, és megvan a lehetőség, hogy szél- és napenergiával növeljük az energiaellátást.”

„Nem minden országnak vannak erősségei és gyengeségei. Például Ausztriában nagy kincs az Alpok a víz miatt, de anélkül, hogy belekeverednék, jogos, és ez az a kérdés, amit én is felteszek magamnak” – mondta a műsorban Vettel.