hero image

„Vettel búcsút int a Forma-1-nek a szezon végén”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/19 16:00
Marc Surer szerint Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjének vége. A korábbi F1-es pilóta szerint a német végigversenyzi szerződését, majd távozik a sportágból.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Vettelnek távoznia kellett a Ferraritól, és az Aston Martinnál talált új kihívást. A négyszeres világbajnok tudatta, hogy nem azért van az F1-ben, hogy hátul autózzon, de az Aston Martinnál ez a valóság. A német szerződése 2022 végén jár le, és Surer szerint jó esély van arra, hogy Vettel nem hosszabbít.

A svájci a Formel1.de videójában azt állítja, hogy Vettel az év végén búcsúzik a brit csapattól. Az egykori Arrows-pilóta szerint azonban Vettel még nem dobta be a törülközőt. Hátul autózik, de csak most tért vissza az év eleji koronavírusos megbetegedéséből igazán. Ő is bedobhatta volna a törölközőt, de továbbra is teszi a dolgát.

Úgy tűnik, a csapat is előrelépett ennek köszönhetően, de hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Vettelt hosszabb időre a csapathoz kösse, azt még nem tudni. Négyszeres világbajnokként nehéz lehet ennyi idősen motiválni magát a tizedik helyért folytatott csatákra. Surer azt sem látja, hogy más topcsapat szerződtetné a németet: a fiatalok már túlszárnyalták őt.

„A csapat nem úgy néz ki, hogy világbajnok lehet. Akkor mit keres még ott Vettel? Teljesíti a szerződését, aztán búcsút int" – mondta Surer. Vettel egyébként még nem akar beszélni az esetleges visszavonulásáról, de azt már előre kizárta, hogy TV-s szakértő legyen.