hero image

„Vettel búcsút int a Forma-1-nek a szezon végén”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/19 16:00
Marc Surer szerint Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjének vége. A korábbi F1-es pilóta szerint a német végigversenyzi szerződését, majd távozik a sportágból.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Vettelnek távoznia kellett a Ferraritól, és az Aston Martinnál talált új kihívást. A négyszeres világbajnok tudatta, hogy nem azért van az F1-ben, hogy hátul autózzon, de az Aston Martinnál ez a valóság. A német szerződése 2022 végén jár le, és Surer szerint jó esély van arra, hogy Vettel nem hosszabbít.

A svájci a Formel1.de videójában azt állítja, hogy Vettel az év végén búcsúzik a brit csapattól. Az egykori Arrows-pilóta szerint azonban Vettel még nem dobta be a törülközőt. Hátul autózik, de csak most tért vissza az év eleji koronavírusos megbetegedéséből igazán. Ő is bedobhatta volna a törölközőt, de továbbra is teszi a dolgát.

Úgy tűnik, a csapat is előrelépett ennek köszönhetően, de hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Vettelt hosszabb időre a csapathoz kösse, azt még nem tudni. Négyszeres világbajnokként nehéz lehet ennyi idősen motiválni magát a tizedik helyért folytatott csatákra. Surer azt sem látja, hogy más topcsapat szerződtetné a németet: a fiatalok már túlszárnyalták őt.

„A csapat nem úgy néz ki, hogy világbajnok lehet. Akkor mit keres még ott Vettel? Teljesíti a szerződését, aztán búcsút int" – mondta Surer. Vettel egyébként még nem akar beszélni az esetleges visszavonulásáról, de azt már előre kizárta, hogy TV-s szakértő legyen.