hero image
Aston Martin Twitter

Vettel édesapja mesélt arról, hogy még benzinre is alig volt pénzük

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/29 14:59
Sebastian Vettel édesapja, Norbert Vettel elárulta, hogy nagy áldozatokat kellett hoznia az egész családnak azért, hogy a fiatal németből négyszeres bajnok válhasson.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Forma-1 rajongói többnyire a sikert és a csillogást látják a pilóták körül, hiszen az F1 a motorsportok csúcsa, és aki itt sikeres tud lenni, annak kijut bőven az élvezetekből és a kiváltságos eseményekből.

Az út az F1-ig azonban kifejezetten nehéz, és akik nem olyan tehetősek, csak úgy tudnak túljutni rajta, hogy mindent a magasztos célnak vetnek alá. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel édesapja most arról mesélt, hogy kezdetben rettentő nehéz dolguk volt a sok utazás és a szűkös határidők miatt.

„Az egész családnak ki kellett vennie belőle a részét” – árulta el Vettel édesapja a Motorsport-Totalnak, majd azt is hozzátette, hogy sok lemondással járt a négyszeres bajnok pályafutásának egyengetése. „Tíz évig Seb karrierjének éltünk, és lemondtunk a nyaralásokról.”

„Ha pénteken csak későn érkeztünk, mert Seb még iskolában volt, valamelyik apa megkérdezte tőlem: ’A fiad valójában professzor vagy autóversenyző akar lenni?” Ma már minden irigy ember tudja a választ.”

"Néhányszor elegem volt, de nem akartuk feladni. Évekig autóval vagy lakókocsival jártuk Európát. Seb néhányszor a csomagtartóban aludt” – folytatta Norbert Vettel. „Egyszer egy extra tankot szereltem a VW-buszba, hogy a drága Svájcban megállás nélkül tudjunk Németországból Olaszországba autózni anélkül, hogy megállnánk benzinért.”

Korábban hasonló történetet osztott meg Esteban Ocon is, aki szintén lakóautóban élte meg a fél fiatalságát annak érdekében, hogy minden fontos helyszínen jelen tudjon lenni a pályafutása kezdetén.