A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel elárulta, hogyan reagált a hírre, hogy Hamilton a Ferrarinál folytatja.

2024. február eleje határozottan a Forma-1 egyik legtöbbet emlegetett időszaka lesz, lévén ekkor jelentette be hatalmas meglepetésre frigyét Lewis Hamilton és a Ferrari. A kora reggeltől még csak pletyka szintjén érkező hírek a nap folyamán egyre biztosabbá váltak, míg este érkezett a hivatalos közlemény.

Az RTL-nek adott interjújában Sebastian Vettel elárulta, eleinte azt hitte, kacsáról van szó: „Először még így voltam vele. Vártam, hogy valamilyen cáfolat érkezik, ehelyett megerősítették a híreket, akkor azonnal ráírtam Lewisra és gratuláltam neki.”

„Elhiszem, amikor azt mondja, hogy ez egy nagyon, nagyon nehéz döntés volt. Persze, meglepett a dolog, tekintve, milyen kapocs fűzi őt a Mercedeshez, de megértem, miért akart valami újat kipróbálni.”

Hamilton búcsúja után az is felmerült, hogy esetleg Vettel maga veheti át a volánt az Ezüst Nyilaknál, erre így reagált: „Beszéltem telefonon Toto Wolffal, de nem arról, hogy átveszem Lewis helyét, inkább általánosságban arról, hogy mennyi teendője van a Mercedesnél.”

A német világbajnok azokról a pletykákról is elmondta a véleményét, miszerint Max Verstappen a Red Bull elhagyását fontolgatná: „Nyilván nagy a káosz jelenleg, de sportszakmai szemszögből nem hiszem, hogy lenne oka gondolkodni máson.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL