hero image

Vettel elmondta, kit ültetne a helyére az Aston Martinnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/30 14:13
Sebastian Vettel a közösségi médiában jelentette be csütörtökön, hogy a 2022-es szezon végén befejezi pályafutását és elhagyja a Forma-1-et. Azonnal megindultak a találgatások, ki érkezhet a helyére.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A négyszeres világbajnok azért döntött a visszavonulás mellett, mert szeretne sokkal több időt töltenie a családjával és szeretné látni felnőni a gyerekeit. Az Aston Martinnak viszont mihamarabb meg kell találnia a helyettesét.

Az Auto Motor und Sport beszámolója szerint a 35 esztendős versenyző hosszú időn keresztül őrlődött a döntésen, annak ellenére, hogy felesége támogatta volna pályafutása folytatásában.

A silverstone-i alakulat sportigazgatója, Andy Stevenson elmondta, Vettel bejelentése érzelmes reakciókat váltott ki még a csapat legkeményebb munkatársaiból is, egyesek meg is könnyezték a német döntését.

Egyelőre nem lehet tudni, ki követi Vettelt az Aston Martinnál, de a német pilóta legszívesebben honfitársát és mentoráltját, Mick Schumachert látná utódjaként. A pletykák szerint ezt a csapattal is közölte, kérdés, hallgatnak-e rá.