Sebastian Vettel a közösségi médiában jelentette be csütörtökön, hogy a 2022-es szezon végén befejezi pályafutását és elhagyja a Forma-1-et. Azonnal megindultak a találgatások, ki érkezhet a helyére.

A négyszeres világbajnok azért döntött a visszavonulás mellett, mert szeretne sokkal több időt töltenie a családjával és szeretné látni felnőni a gyerekeit. Az Aston Martinnak viszont mihamarabb meg kell találnia a helyettesét.

Az Auto Motor und Sport beszámolója szerint a 35 esztendős versenyző hosszú időn keresztül őrlődött a döntésen, annak ellenére, hogy felesége támogatta volna pályafutása folytatásában.

A silverstone-i alakulat sportigazgatója, Andy Stevenson elmondta, Vettel bejelentése érzelmes reakciókat váltott ki még a csapat legkeményebb munkatársaiból is, egyesek meg is könnyezték a német döntését.

Egyelőre nem lehet tudni, ki követi Vettelt az Aston Martinnál, de a német pilóta legszívesebben honfitársát és mentoráltját, Mick Schumachert látná utódjaként. A pletykák szerint ezt a csapattal is közölte, kérdés, hallgatnak-e rá.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL