Az Aston Martin pilótájának, Sebastian Vettelnek a szezon végén lejár a szerződése, a 34 éves német pedig elmondta, min múlik az, hogy a Forma-1-ben marad-e a 2022-es idény után is.

Mint ismert, Sebastian Vettel szerződése 2022 végén lejár az Aston Martinnál, a silverstone-i bázisú istálló pedig nem kezdte jól a Forma-1 új korszakát: egyelőre egy pont sem áll a nevük mellett, így a konstruktőri pontverseny utolsó helyén állnak.

A koronavírus-fertőzés miatt az év első két versenyét kihagyni kényszerülő, majd Ausztráliában kieső, Imolában pedig a nyolcadik helyen végző Vettel pedig nem cáfolta egyértelműen azokat a feltételezéseket, melyek szerint a szögre akaszthatja a sisakját az év végén, és elmondta, hogy ez az Aston Martin teljesítményétől függ.

„Nem tudom. Nem titok, hogy azon múlik a dolog, hogy hogyan alakul ez az év, aztán majd meglátjuk” – idézte a planetF1 Vettel nyilatkozatát az esetleges visszavonulása kapcsán.

„A szerződésem az év végén jár le. Nyilvánvalóan eddig nem úgy alakul a szezon, ahogy a csapat tagjai szeretnék, de azt gondolom, korai lenne még az egész évet leírni. El fog jönni az a nap, amikor véget ér ez az utazás, egy másik pedig el fog kezdődni, bármi is legyen az.”

„Teljesen őszintén azt tudom mondani, hogy csodálatos 15 év áll mögöttem, olyan pozícióban voltam, hogy világbajnokságokat tudtam nyerni, rengetegszer győztem, pole-okért harcoltam, nagyon sokszor álltam dobogón, és nyilvánvalóan ez kiváló érzés volt.”

„Az sem titok, hogy ez után már nagyon más érzés, ha nem vagy ilyen pozícióban” – tette hozzá az Aston Martin versenyzője.

Vettel helyzetéről a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elmondta a véleményét, aki azt nyilatkozta, hogy „fáj a lelke” a négyszeres világbajnok pilótának a helyzete miatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL