Sebastian Vettel 2009-ben szerezte meg az első győzelmét a Red Bullal a Forma-1-ben, nem sokkal azután, hogy Olaszországban is esős körülmények között ünnepelhetett a Toro Rossóval.

Sebastian Vettel négy világbajnoki címet szerzett az F1-es pályafutása során, de messze nem a csúcson vonult vissza, mint például Nico Rosberg. A német világbajnok is másképpen tervezte a végjátékot, valószínűleg a Ferraritól szeretett volna elköszönni, ahol Michael Schumacher nyomdokaiba lépett volna

Ez végül távolról sem valósult meg, viszont nyert jó pár futamot az olaszokkal, amit szintén kevesen mondhatnak el magukról. Összesen 13 ilyen győzelme volt, míg a többit a Red Bullal érte el, illetve az elsőt a Toro Rossóval 2008-ban Monzában azon a bizonyos esős nagydíjon, amikor kijött számára a lépés.

Nem lehetett kérdés, hogy a Red Bull átemeli őt, és ez meg is történt 2009-ben. Már akkor bajnok lehetett volna, de a Brawn GP előnye túlságosan nagy volt az idény első felében, és az akkor megszerzett győzelmek kitartottak a végéig, bár nem sokon múlt, hogy Vettel Button előtt végezzen a bajnokságban.

Vettel a 2008-as idény után 2009-ben már a Red Bullal versenyzett, és Kínában begyűjtötte az első győzelmét a „bikákkal”. Óriási siker volt ez számára, ráadásul esőben értek célba, ami csak drámaibbá tette a helyzetet. Abban az esztendőben Vettel még további három első helyet gyűjtött be, és végül második lett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL