hero image

Vettel jövőre már az IndyCarban versenyezhet?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/10 14:15
Sebastian Vettel a múlt hétvégén elejtette, hogy szívesebben vezetne „igazi amerikai pályákon", mint egy utcai pályán, mint amilyen a miami. Ezt a kijelentést az IndyCar sorozatban szereplő Rahal-család is észrevette. Vettel pedig meghívást kapott tőlük egy IndyCar-autó tesztvezetésére.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Miamiban azt mondta, hogy egy olyan pálya, mint a Road America sokkal jobban fekszik neki, mint Miami. Az IndyCar-pilóta Graham Rahal ezután a Twitteren keresztül hívta meg a négyszeres világbajnokot tesztelni:

Ha valaha is szeretnél tesztelni egy IndyCar-autóval a Road Americán, gondoskodunk róla, hogy ez megtörténjen. Megtiszteltetés lenne, ha az autónkban ülnél.”

Graham Rahal édesapjával és a csapattulajdonos Bobbyval való egyeztetés nélkül tette meg az ajánlatot, de azóta már ő is rábólintott a lehetőségre és válaszolt fia tweetjére: „Seb, megegyeztünk, ha akarod”. Hogy Vettel elfogadja-e az ajánlatot, nem tudni.

Vettel szerződése az Aston Martinnál az idei szezon végén lejár. Korábban a német jelezte, hogy a szerződéshosszabbítás korántsem biztos. Sok múlik az Aston Martin teljesítményén az elkövetkező időszakban, Vettel ugyanis csak akkor gondolkodik a maradáson, ha a teljesítmény javul, mert a szezonkezdéssel nem elégedett.

Úgy tűnik azonban, hogy Vettelnek 2023-ban már nem lesz helye más csapatnál a Forma-1-ben, így az IndyCarba való átigazolás kecsegtető lehet. Ezzel többek között Romain Grosjean és Marcus Ericsson nyomdokaiba léphetne.