hero image
Aston Martin Twitter

Vettel: Nem bántam meg a visszavonulást!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/06 13:59
Sebastian Vettel továbbra is kitart a döntése mellett, miszerint az Aston Martin sikereit látva sem bánja, hogy a visszavonulás mellett döntött.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A 2022-es szezon vízválasztó volt Sebastian Vettel számára, hiszen a gyengébbre sikerült év során arra a döntésre jutott, hogy hátat fordít a száguldó cirkusznak. Az okok között elsősorban a család szerepelt, több időt szeretett volna a gyerekeivel tölteni, és más társadalmi témákban is szerepet kívánt vállalni.

Az Aston Martin viszont eközben jelentős előrelépést tett, hiszen 2023-ban eddig mind a három futamon a dobogón ünnepelhettek Alonso révén.  Ezt látva Vettel talán elbizonytalanodhatott a döntése helyességét illetően, legalábbis a rajongók erre a véleményre jutottak, maga a német azonban máshogy gondolja.

„Nem – felelte a német a 'Bio Bienen Apfel' környezetvédelmi projekt rendezvényén arra a kérdésre, hogy bánja-e a visszavonulását. „Azt hiszem, nagyon nehéz kiszámítani, hogy mi történik a jövőben, pontosan úgy, ahogy tulajdonképpen minden évben”

Vettel inkább az örömét fejezte ki az Aston sikerével kapcsolatban, hiszen sok barátot szerzett a zöld alakulatnál, így miattunk boldog.

„Nagyon jól ismerem a csapatot az elmúlt évekből, és örülök, hogy ilyen jól mennek a dolgaik. Azt hiszem, nyilvánvaló volt, hogy ez az autó jobb lesz, mint az előző szezonban. A tavalyi év ugyanis elég rossz volt, szóval várható volt, bár persze sosem lehet tudni, mit csinálnak a többiek.”