hero image

Vettel nem utazik el az Orosz Nagydíjra az orosz-ukrán konfliktus miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/02/24 17:06
Sebastian Vettel nem vesz részt az Orosz Nagydíjon, ha az megrendezésre kerül, az ország és Ukrajna között kiéleződött helyzet miatt.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Vettel az évek során a Forma–1 egyik leghangosabb versenyzőjévé vált a környezetvédelmi és társadalmi kérdésekben, amelyek mostanában politikai témákba is belenyúlnak. A Forma–1 közölte, hogy figyelemmel kíséri az érintett helyzetet, de ha ez nem vezet az Orosz Nagydíj lemondásához, akkor Vettel nem lesz ott.

A barcelonai szezon előtti teszten újságíróknak nyilatkozva Vettel azt mondta: „Személyes véleményem, nyilván a ma reggeli hírek ismét sokkoltak. Szerintem szörnyű látni, ami történik. Nyilvánvalóan, ha megnézzük a naptárat, van egy versenyünk Oroszországban“ - kezdte.

„Ami engem illet, a saját véleményem az, hogy nem kellene mennem, nem fogok menni. Szerintem nem helyes abban az országban versenyezni. Sajnálom az embereket, ártatlan embereket, akik életüket vesztik, akiket ostoba okokból megölnek egy nagyon furcsa és őrült vezetés alatt."

Vettel a pilóták szövetségének igazgatója, így összehozhatja a versenyzőket, hogy megvitassák az ügyet, ami potenciálisan egy szélesebb körű ellenálláshoz vezethet az Orosz Nagydíjjal szemben. Akárhogy is, a négyszeres világbajnok arra számít, hogy a GPDA következő ülésén ez lesz a téma.

„Biztos vagyok benne, hogy erről beszélni fogunk mi, versenyzők. Ha egy országban háború van, nem helyes ott versenyezni“ - jelentette ki. Bár a regnáló világbajnok Max Verstappen nem beszélt bojkottról, azt kijelentette, hogy szerinte helytelen lenne egy olyan országban versenyezni, ahol háború van.