ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
dppi

Vettel: „Ő volt a legnagyobb természetes tehetség, aki ellen valaha versenyeztem!”

Sebastian Vettel jóbarátját, Kimi Räikkönent nevezte a legnagyobb természetes tehetségnek, az alkalmazkodókészségével „idegesítette” is a németet.

Sebastian Vettel múlt hétvégén teljesítette az utolsó F1-es futamát, az Abu-Dzabi Nagydíjon pedig a tizedik pozícióban ért célba. A német versenyző a hétvége előtt a Beyond the Grid podcastben beszélt sok különböző témáról.

Többek között azt is elmondta, hogy kit tart a legnagyobb természetes tehetségnek: Kimi Räikkönent nevezte meg, és azt is elmondta, hogy miért a finn világbajnokot választotta:

„Szerintem Kimi a legnagyobb természetes tehetség, akivel valaha találkoztam. Csak nézzük meg a nyers tempóját. Nyilvánvalóan ez megmutatkozik a kocsiban, legyen szó bármilyen kocsiról.”

„Ha lenne egy olyan szabály, hogy minden nap más autót kell vezetni, akkor köröket verne mindenki másra. Egyszerűen azért, mert ő egy született tehetség, akinek nem kell idő ahhoz, hogy alkalmazkodjon a kocsihoz.”

„Csak add oda neki egy kormányt, és tudni fogja, mit kell csinálnia. Néha az ember úgy érzi, ez nem is fair, mert előbb hozzá kell szokni a pályához vagy a körülményekhez, nála viszont ez egyszerűen megy.”

Vettel 2015 és 2018 között, vagyis négy szezonon keresztül volt Kimi csapattársa, és kiemelte, hogy nemcsak a természetes tehetségét, hanem az emberi oldalát is nagyra tartja:

„Szerintem a csapattársaim közül vele volt a legjobb kapcsolatom, mert annyira egyenes volt. Sosem vitáztunk: ha összeütköztünk, akkor megbeszéltük a dolgot, kijavítottuk a hibákat, és talán még nevettünk is rajta.”

„Soha nem is merült fel, hogy bármi destabilizálná a kapcsolatunkat. Valószínűleg ő volt az egyetlen, aki az érkezésemkor nagyon tisztelettudó volt és a szemembe nézett. A többi pilótánál azt éreztem, hogy rendben, köszönnek, kezet fognak, de valójában nincsenek is jelen.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL