hero image
dppi

Vettel: Ő volt az egyik legkeményebb ellenfelem, de emberként nem igazán ismerem...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/31 15:59
Sebastian Vettel azt nyilatkozta, hogy versenyzőként nagyon nagyra tartja Fernando Alonsót, viszont emberként nem igazán ismeri, mert nem beszélgettek sokat a karrierje során.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Sebastian Vettel hosszú éveken keresztül harcolt Fernando Alonsóval a Forma-1-ben, 2010-ben és 2012-ben pedig a szezonzáró döntött a bajnok kilétéről, és mindkétszer Vettel lett a világbajnok.

A szezon végén visszavonuló német a Beyond the Grid podcastben mondta el a gondolatait, érzéseit Alonsóról, akit az egyik legkeményebb ellenfelének nevezett, de elismerte, emberként nem annyira ismeri a spanyolt:

„Csodálom Fernandót versenyzőként. Valószínűleg ő volt a legkeményebb ellenfelem, főleg az első pár évben voltak szoros csatáink a bajnokságok végén, először 2010-ben, de különösen 2012-ben, ami még mindig az egyik kedvenc emlékem.”

„Már maga a Brazil Nagydíjra érkező feszültség, a reggel, a felkészülés... legalábbis számomra nagyon intenzív volt az a hétvége, és szerintem mindketten nagyon idegesek voltunk azon a hétvégén.”

„Fernando óriási természetes tehetséggel, elszántsággal és nagyszerű versenyzői ösztönökkel rendelkezik, ezeket pedig továbbra sem vesztette el. Látni lehet rajta, hogy szenvedélyesen imádja a versenyzést.”

„Emberként viszont nem igazán ismerem. Azt nem mondanám, hogy nem jövünk ki egymással, hiszen tiszteljük egymást. De sosem ismertük meg egymást igazán, nem beszélgettünk sokat a versenyzésen kívül.”