hero image

Vettel robogózása sokba került – megbüntették a németet!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/08 17:08
A németet 5000 eurós pénzbüntetéssel sújtják, amiért robogóval ment egy kört az Albert Parkban, miután az Aston Martin megállt alatta.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Vettelnek a szezon első két futamát a koronavírusos megbetegedése miatt ki kellett hagynia. Az ausztráliai visszatérésénél nem mentek jól a dolgok, az FP1-ben meghibásodott a motorja, az FP2-ben pedig nem tudott pályára gurulni, mert az autóját még nem javították meg. A 2022-es rajtja még drámaibb lett most, hogy bejelentették, hogy a 5000 eurós büntetést kell fizetnie.

Az Aston Martin megállása és a szabadedzés leintése után a négyszeres világbajnok az egyik pályabíró robogójával ment vissza bokszutcába, mindezt úgy, hogy magát a versenypályát is használta. Az Aston Martin pilótája később azt mondta, hogy erre engedélyt kapott, azonban később megállapították, hogy nem volt ilyesmiről szó.

Az esetet a versenyirányítás azonnal kivizsgálta. Vettel megszegte a szabályok 26.7-es cikkelyét azzal, hogy nem a kijelölt utakon keresztül tért vissza a bokszutcába egy marshall-lal a robogóval. Ehelyett, miután autója megállt, a német egyedül körözött a pályán. Mivel az Aston Martin pilótájának erre nem volt engedélye, ezért 5000 eurós pénzbüntetést kap.