Sebastian Vettel ekkor már a Ferrari versenyzője volt, és rengeteg kritikát kapott, sokak szerint megnyerhette volna a világbajnokságot.

Vettelnek jól indult a karrierje, talán túlságosan is, mert hamar nyert négy világbajnoki címet a Forma-1-ben. Emiatt egyesek szerint kiégett, és a Ferrarinál már nem tudta azt a teljesítményt hozni, mint várták. Sőt, a Red Bullnál is akadtak gondjai később, viszont az álmát beteljesítette, a Ferrarihoz került.

A német klasszis régi vágya volt, hogy Michael Schumacher nyomdokaiba lépjen, ami csak részben sikerült. Ugyan négy évet eltölthetett Maranellóban, végül az a döntés született a vezetőség részéről, hogy nem szeretnék vele folytatni a közös munkát, érezni lehetett a feszültséget emiatt.

Vettel ugyan 2015-ben nem kezdett rosszul, és harmadik lett, 2016-ban már kezdett visszaesni a teljesítménye. 2017-re és 2018-ra viszont egy olyan autót kapott, amivel megint harcban lehetett a címért. Sokan vannak azon a véleményen, hogy be kellett volna húznia a címet, ráadásul 2018-ban két győzelemmel kezdett.

Japánban, a szezon utolsó felében két 3. hely után történt valami, ami sok mindent megváltoztatott. Verstappennel nem egyszer futott össze a német világbajnok, itt azonban ezúttal túl közel kerültek egymáshoz. Vettel a Ferrarinál nem egy nagyobb hibát vétett, és ez az incidens csak olaj volt a tűzre.

Pillanatok alatt lejátszódott a dráma Szuzukában, és ugyan még volt két 2. helye, köztük a fináléval Abu Dhabiban, ez nem volt elég a címre. További két szezont maradhatott a Ferrarinál, majd mennie kellett, és ugyan az Aston Martin sokat várt az együttműködéstől, az két idény után vége ért, sok gyenge eredménnyel a hátuk mögött. Vettel és Verstappen legendás jelenetét erre a linkre kattintva nézhetitek meg a Japán Nagydíjról, hangolván a 2024-es hétvégére.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL