hero image

Vettelnek elege lett az FIA-ból, de nem úszta meg büntetés nélkül

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/12 17:14
Sebastian Vettel az Osztrák Nagydíj hétvégéjén engedély nélkül hagyta el a pilóták eligazítását, amiért az FIA 25 ezer eurós bírsággal sújtotta a németet. A Sky Sports riportere most azt is elárulta, mi szakította el a cérnát a négyszeres bajnoknál.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Ted Kravitz, a Sky Sports Forma-1-es bokszutcai riportere Notebook című műsorában árult el részleteket az esetről, amelynek következtében megbüntették Sebastian Vettelt.

A beszámoló szerint már húsz perce tartott a pilóták pénteki eligazítás Spielbergben, amelynek legfőbb témáját a kerék a kerék elleni csaták szolgáltatták, amikor az Aston Martin versenyzője fogta magát és engedély nélkül távozott.

Az FIA szabályzata kimondja, hogy egy pilóta nem használhat ezeken az üléseken olyan szavakat, nem tehet olyan dolgokat, amelyek erkölcsi kárt vagy veszteséget okoznak a szervezetnek, illetve általánosságban a motorsport érdekeinek.

„Újra és újra ugyanazt a témát járták körbe, nagy vita alakult ki a versenyzők között a vezetési normákkal kapcsolatban. Sebastian ott ült és arra gondolt, semmi értelme maradni, ha nem jutnak el a tényleges eligazításig“ - magyarázta Kravitz. 

Vettel 25 ezer eurós büntetését egyébként felfüggesztették, de a pályán sem alakult jól az ausztriai hétvégéje a németnek: a futamon öt másodperces büntetést kapott sorozatos pályaelhagyásért és egy büntetőpontot is begyűjtött.