hero image

Vettelt sokkolta Schumacher monacói balesete

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/31 17:15
Mick Schumacher alaposan összetörte a Haast a kaotikus Monacói Nagydíjon, balesete pedig első ránézésre sokkal ijesztőbbnek tűnt, miután az autó konkrétan kettészakadt a becsapódás következtében.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A német versenyző a monacói pálya uszoda előtti részén, a La Piscine első szakaszának kijáratánál, a kerékvetőn veszítette el a kontrollt az autó fölött, mielőtt a tecpro korlátok között landolt volna.

A VF-22-es a hátsó szerkezete egy az egyben leszakadt a vázról, éppen úgy, mint Schumacher szaúd-arábiai kvalifikáción elszenvedett bukásánál. Honfitársát és egyben mentorát arról kérdezték a futam után, megdöbbentette-e a baleset maradványainak látványa.

„Igen, de örültem, hogy mielőtt odaértem a baleset helyszínére, a rádión már hallottam, hogy jól van. Ezen a pályán könnyű gyorsan hibát elkövetni, nem tudom pontosan mi történt vele, hiszen nem láttam, de a lényeg, hogy jól van“ - mondta a leintés után a négyszeres bajnok.

„Kétségtelenül sokkal többre képes, mint amit eddig mutatott a Forma-1-ben, de szerintem a média irányából is nagy nyomás helyeződik rá“ - fogalmazott Vettel, aki arról is beszélt, helyes döntés volt-e piros zászlóval félbeszakítani a versenyt három körrel Schumacher balesete után.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ezt nem kellett volna hamarabb megtenni, de azt hiszem helyes döntés született, hiszen meg kellett javítani a tecpro-falat“ - vélekedett az Aston Martin versenyzője.