hero image

Vetteltől megkérdezték, megfontolja-e a Forma-1-es folytatást az USA Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/10/24 19:30
Miután az Aston Martin-pilóta Sebastian Vettel kimagasló versenyt futott Austinban, megkérdezték tőle, hogy nem gondolja-e át újra, hogy vissza akar-e vonulni, Vettel pedig elismerte, hogy az ilyen versenyek hiányozni fognak neki.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Sebastian Vettel számára igazi hullámvasút volt az Amerikai Nagydíj, ugyanis a kiválóan sikerült rajtja után már az 5. helyen haladt, a safety caros periódusban a hatodik volt, rövid ideig vezetett is, aztán a lassú kiállása miatt a 13. pozícióig esett vissza.

A négyszeres világbajnok viszont nem adta fel, több szép előzést is bemutatott, és a célvonalig csatázott Magnussennel, amiből ő jött ki győztesen, így a hetedik pozícióban zárt és az F1.com-on őt szavazták meg a nap versenyzőjének.

A verseny után Vettel arról beszélt, hogy nagyon jól szórakozott a futam alatt, Magnussen pedig végig fair volt vele szemben – bár nem hagyott neki túl sok helyet:

„Nyilvánvalóan vesztettünk néhány pontot a lassú kiállás miatt, de legalább nagyon jól szórakoztam, főleg a futam végén. Tudtam, hogy nagyon nehéz dolgom lesz Kevin ellen, ezért nagyon fair voltam, elegendő helyet hagytam neki, és cserébe ő is nagyon fair volt velem szemben.”

„Ahogy mondtam, tudtam, hogy szoros lesz, és nem sok, hanem épphogy csak elegendő helyet hagyott, de ehhez már hozzászoktam. Jól szórakoztam, és nyilvánvalóan ismét erős eredményt tudtunk szerezni.”

Amikor Vettelt megkérdezték, hogy az élmény miatt újra megfontolja-e, hogy érdemes-e visszavonulnia, kijelentette, hogy már meghozta a döntését, hiába fognak hiányozni neki az ehhez hasonló élmények: