Pár éven keresztül a Forma-1 mezőnyének tagja volt Pastor Maldonado, aki ezen időszak alatt sok érdekes dolgot művelt a pályán – a Kínai Nagydíj közelsége miatt az F1 a hivatalos X-oldalán idézte fel ezek közül az egyiket.

Pastor Maldonado 2011 és 2015 között állt rajthoz a Forma-1-ben: a Williams színeiben mutatkozott be, ahol egyetlen futamgyőzelmét is megszerezte, 2014-től pedig a Lotushoz igazolt.

A venezuelai pilóta 95 futamból álló karrierje folyamán számos érdekes jelenetet hozott össze, az egyiket éppen Kínában, miközben a kormányán állított valamit, nem figyelt eléggé, lehajtott a pályáról és megpördült 2014-ben.

Maldonado 2014 után már csak egy szezont húzott le a száguldó cirkuszban, azóta pedig a WEC-ben és az IMSA-ban próbálta ki magát a GP2-es bajnok, 2019 óta viszont egy nagyobb nemzetközi sorozatban sem állt rajthoz.

Az érdekes kínai jelenetről készült videó alább tekinthető meg, az idei Kínai Nagydíj első szabadedzése pedig pénteken 5:30-kor, a sprintkvalifikáció pedig 9:30-kor veszi majd kezdetét.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL