hero image
dppi

VIDEÓ: Ezzel a körrel szerezte meg Verstappen az Ausztrál Nagydíj pole pozícióját

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/04/01 18:59
Az Ausztrál Nagydíjon sem bérli ki az első rajtrácsot a Red Bull két Forma-1-es autója, de Max Verstappen remek kört ment, amit alább meg is nézhettek.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjén nem sokáig kellett várni az első drámai jelenetre, ugyanis Sergio Perez már a Q1-ben búcsúzni kényszerült, miután - állítása szerint fékhiba miatt, de Helmut Marko szerint vezetői hiba volt - a kavicságyban kötött ki.

Ezután úgy tűnt, hogy Max Verstappen számára borítékolható lesz az első rajtkocka, azonban a Q2 végül jóval szorosabbra sikerült, mint várhattuk, ráadásul a harmadik időt itt még Nico Hülkenberg autózta.

A Q3-ban aztán ismét úgy tűnt, hogy a holland világbajnoki címvédőnek problémái akadnak, az első körébe többször is belehibázott, így a két Mercedes és Alonso voltak a legerősebbek az első gyorskörök után.

Volt azonban még hátra pár perc, és a végén Verstappen végül mégiscsak össze tudta hozni azt az időt, amivel maga mögé tudta utasítani a riválisokat. Az alábbiakban megtekinthetitek, hogyan sikerült ez neki: