hero image
dppi

Videó: Toto Wolff 27G-s balesete, ami „élete leghülyébb ötlete” volt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2023/08/22 09:26
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég felidézte a 2009-es balesetét a Nordschleifén, amelyen 27G-s balesetet szenvedett, hiába figyelmeztette Niki Lauda.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a BBC-nek idézte fel azt az esetet, amikor egy Porsche 997 GT3 RSR-rel akarta megdönteni a Nordschleife körrekordját 2009-ben. Niki Lauda figyelmeztette őt, hogy nem fog menni, és hogy ő is majdnem meghalt a pályán, de Wolff nem hallgatott rá.

Wolff erre már a gyakorló körén 2 másodpercet vert az akkori körrekordra, majd hiába érezte, hogy a gumik nem elég jók ehhez a mértékű leszorítóerőhöz, tovább nyomta – ennek az eredménye pedig egy nagyon komoly baleset lett.

Wolff 27G-s erővel csapódott a falnak, ahogy az a lenti, belső kamerás felvétel végén is látható. Az osztráknak ezt követően már csak arra maradt energiája, hogy kikapcsolja a rádiót és az autót, majd összeesett – a mentők azt hitték, meghalt.

Szerencsére ez nem így történt, ráadásul a baleset mértékéhez képest örülhetett neki, hogy ennyivel megúszta – a baleset a lenti videón tekinthető meg.