A Red Bull megint kiváló munkát végzett, a Kínai Nagydíjon is, aminek meglett az eredménye, bár a második helyet elvesztették.

Ez ismét egy olyan szezon, ami a Red Bull totális dominanciáját hozhatja, és nem kell jóstehetségnek lenni hozzá, hogy ezt biztosra vegyük. Azok, akik azt gondolták, a Ferrari idén megtöri az átkot, nagyobbat nem is tévedhettek volna, és ez már a téli teszteken is jól látszott, később különösen.

Ugyan a dominancia nem akkora, mint Sebastian Vettel idejében, az mégis nagyobbnak tűnik Max Verstappen miatt, mert más dimenzióban vezet. Sergio Pérez még csak nyomást sem tud rá helyezni, és ez olyasvalami, ami igencsak erősen befolyásolja a bajnokságot, ami messze szorosabb lehetne.

Verstappen számára sem túl „egészséges”, hogy régóta egyedül autózgat az élen, nem vesz részt a csatákban. Michael Schumacher érezhette magát hasonló módon a Ferrarinál, amikor kvázi a saját versenyét futotta. A hét világbajnoki cím pedig mindent elmond, amiből ötöt Maranellóban gyűjtött be.

A Red Bull legutóbb a Kínai Nagydíjon nyert, nem sokkal azután, hogy megszerezték a 100. rajtelsőségüket. Verstappent semmi sem zavarta meg, aki a bokszban elvégzett munkával is nagyon elégedett lehet. Hihetetlenül gyors volt a csapat a kerékcserénél, még a dupla kiállásnál is, amiről alább láthattok egy beszédes felvételt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL