A Bahreini Nagydíjon Max Verstappen indulhat majd az első rajtkockából, miután a Q3-ban két nagyszerű kört rakott össze, így végül még a csapattársa sem tudta őt igazán megszorongatni.

1:29,708 – ez a 2023-as szezon első pole ideje, melyet Verstappen ért el a Red Bull-lal, ezzel pedig a holland ott folytatta, ahol a tavalyi év végén abbahagyta. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a Q3-ig azért egyáltalán nem tűnt úgy, hogy végül a többi csapathoz képest relatíve nagy különbséggel fog győzni.

Az utolsó szakaszban viszont a bikások begyújtották a rakétákat, így Verstappen már az első próbálkozások után az élen találta magát. Azt ugyanakkor érdemes még megjegyezni, hogy az élmezőny tagjai közül sokan például már nem futottak második gyorskört, így ez is segítette őt abban, hogy elhozza ezt az első rajtkockát.

Ennek ellenére a bajnoki címvédő azért még odatette magát másodjára is, és még tovább javított az addigi idején, hogy a végén tényleg ne legyen kérdéses, hogy ezúttal ő volt a leggyorsabb szombaton.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL