hero image
dppi

Videón Ayrton Senna legendás előzései

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/16 09:19
Ayrton Senna már 30 éve nem lehet közöttünk, de szerencsére szinte minden mozzanatról készültek felvételek a Forma-1-ben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Senna olyan tehetség volt, aki valószínűleg bármelyik korszakban világbajnok lett volna, kezdve az 50-es, a 60-as és a 70-es évekkel. Nagyon kíváncsiak lettünk volna arra, miket művel egy olyan veszélyes F1-ben, mint az akkori volt, ami mindig is vonzotta, és tudta jól, hogy pontosan erre született.

Szintén érdekes lett volna látni azt is, mit művel, ha például a 90-es években debütál, és mindez fiatalon teszi meg, vagy akár később a 2000-es évek közepén. Minden korszakban ott lett volna a helye, annyira különleges, egyedi és utánozhatatlan volt, aki az 1994-es imolai hétvégén vesztette életét egy tragikus balesetben.

30 évvel ezelőtt történt a tragédia, és a mezőny ezen a hétvégén Imolában versenyez, ahol külön meg fognak emlékezni róla. Minden idők legjobbja ment el, akin már az orvosok sem tudtak segíteni a kórházban. Sokan bíztak abban, hogy jó híreket kaphatnak a kórházból, de röviddel a baleset után megerősítették, nem lehetett megmenteni a súlyos sérülései miatt.

Valószínűleg a mai orvostechnika is tehetetlen lett volna, míg egy manapság látott F1-es autóból simán kiszállt volna. Túl balszerencsés szögben csapódott be, gyakorlatilag minden ellene volt abban a pár másodpercben. Alább pedig azokat a felvételeket láthatjuk róla, amikor megállíthatatlan volt, senki nem tudott vele mit kezdeni.