Fernando Alonso ismét bizonyította, hogy a legjobb rajtoló, úgy hagyta ott Sergio Pérezt a rajtot követően, mintha ő is csak egy Red Bullban ülne.

Ha Fernando Alonso is egy Red Bullban ülne, talán nem lenne három világbajnoki címe Max Verstappennek, de ezt már nem tudhatjuk meg. Ami biztos, hogy Alonso több mint 10 éve nem vezethetett olyan F1-es autót, amivel képes lenne a világbajnoki címért versenyezni, és ez igencsak beszédes.

Beszédes, mert a képességei alapján legalább hét világbajnoki címet érdemelt volna. Hogy jobb-e Michael Schumachernél, nem tudni, mert egészen más karakterek, a vezetési stílusuk is eltér, de az biztosnak tűnik, hogy Alonso jobban alkalmazkodik a változásokhoz, ebben jobb lehet a német legendánál.

Nemcsak nála, hanem mindenki másnál is, és noha lehetséges, hogy csak két világbajnoki címmel vonul vissza, mégis a valaha volt egyik legjobb pilótaként fogják számon tartani, aki a 40-es éveiben is a rajtrács egyik, ha nem a legjobb versenyzője. Ezt Kínában is bizonyítja, emiatt is dühítő sokak számára, hogy nincs egy hasonlóan gyors autó alatt, mint amivel Verstappen hajt.

Az, amit Alonso művelt a rajtnál egyenesen szenzációs volt. Hihetetlen teljesítményt nyújtott, Pérez mintha nem a Red Bullban ült volna, pedig nem rajtolt rosszul, csak a spanyol riválisa egyszerűen más szint. Érdemes megnézni, ahogyan kilő, majd szép lassan elhúz a mexikóitól, mintha mi sem történt volna.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL