Lewis Hamilton szombaton nagyot rajtolt a sprintfutamon, amivel a régi formáját idézte, és ez sokat is ért számára.

Mint arról már sokan értesülhettek, nem éppen úgy alakultak az események Norris számára a Kínai Nagydíj sprintfutamán, mint azt szerette volna. A McLaren versenyzője az élről vágott neki a versenynek, ám végül még csak a dobogóra sem állhatott fel, hamar elvesztette az első helyét, amit drámai módon szerzett meg pénteken.

Nem lehetett elégedett, a legkisebb mértékben sem, és a hiba sokba került. Hamilton viszont nagyon nagyot rajtolt, keményen tartotta íven a Mercedest, amivel a régi formáját idézte, és ezzel rögtön nála landolt a vezetés. Ugyan végül Verstappen mindent vitt, a hétszeres világbajnok büszke lehet a teljesítményére.

A vasárnapi futam előtt Verstappen ezzel a győzelemmel már 85 pontos, 15 ponttal előzi meg Pérezt, addig Leclerc csak 64 egységet gyűjtött eddig a 3. helyen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy vasárnapra jelentős lehet a címvédő előnye, ha hozza a versenyt, ami erősen benne lehet, benne van a pakliban.

Sainz 59 pontos a 4. helyen, majd jön Norris a 40 pontjával, akit Piastri követ 34 egységgel. Russell csak a 7 . 25 ponttal a 24 pontos Alonso előtt, és csak ezután jön Hamilton 17 ponttal. A brit hiába volt dobogós szombaton, még mindig nagyon távol van a legjobb helyektől. A startja viszont valóban erős volt, amit alább nézhettek meg a videóban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL