Nem volt a helyzet magaslatán a brit világbajnok, aki egész egyszerűen rossz csapathoz akart beállni a kiállásnál a Kínai Nagydíjon, miközben Sebastian Vettellel csatázott.

Noha világbajnok lett Button a Forma-1-ben, mindössze 15 győzelmet aratott. A versenyei közel 5%-át nyerte meg, viszont a világbajnoki címe mindennél többet ér, amit pályafutása második felében ért el a Hondából lett Brawn GP-vel.

Azt megelőzően csak egy harmadik helye volt a szezon végén 2004-ben. Sőt, 2007-ben 15., 2008-ban pedig 18. lett, így semmi jel nem utalt arra, hogy jó helyzetbe kerülhet, de jól döntött, hogy maradt, ami világbajnoki címet hozott számára az F1-ben. Ez egy hihetetlen történet is egyben, majd a Brawn GP-ből gyári Mercedes lett.

Jenson azonban a McLarent választotta, régi vágya volt a legendás csapattal versenyezni, akikkel 2. lett 2011-ben. Utána már nem volt harcban a címért, sok rossz eredménnyel a háta mögött vonult vissza 2016-ban, bár a 2017-es Monacói Nagydíjra még beugrott, amit nem tudott befejezni egy incidens miatt.

Ami pedig a 2011-es Kínai Nagydíjon történt vele, az egyenesen szürreális. Épp Vettellel harcolt, amikor behajtottak a bokszba, viszont a brit rossz helyre akart beállni, majd gyorsan továbbhajtott. Emiatt a német rekorder megelőzte őt a bokszban, míg a szurkolók csak fogták a fejüket, nem hitték el, amit láttak.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL