Az eddig hibátlan szezont futó Charles Leclerc az Emilia-Romagna Nagydíjon komoly hibát követett el a nehéz körülmények között, így végül csak a hatodik helyen ért célba – videón az ütközés.

Charles Leclerc a szombati sprintfutamon sokáig az élen állt, viszont a gumikopás miatt Max Verstappen támadását nem tudta visszaverni, így a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjat a második helyről kezdhette meg.

Aztán a rajtja rosszul sikerült, a 4. helyre csúszott vissza, majd Norris megelőzése után sokáig a 3. pozícióban haladt. Amikor pedig 11 körrel a leintés előtt Perezt próbálta utolérni, túl agresszívan hajtott a kerékvetőre, aminek komoly következménye lett.

A négyszeres futamgyőztes a falnak csúszott, szerencséjére nem esett ki, csak az orrkúpját kellett lecserélni a bokszban. A kiállása után a 9. helyre jött vissza, végül pedig a 6. pozícióban zárt a bajnoki éllovas.

Leclerc hibája az alábbi beágyazásban tekinthető meg, a monacói versenyző előnye pedig az eddigiekhez viszonyítva gyengébben sikerült eredménye miatt 27 pontosra csökkent az előnye Verstappennel szemben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL