Több mint boldog volt Charle Leclerc a rajtelsősége után a Ferrarival, míg a Red Bull nem találta a nagy tempót.

Charles Leclerc szép csendben begyűjtötte pályafutása 21. rajtelsőségét, és még mindig nagyon fiatal. Ha megnézzük azt, hogy Verstappen milyen domináns autóban ül és régebb óta tagja az F1 mezőnyének, nincs közöttük nagy differencia.

A holland világbajnok 30 rajtelsőséget gyűjtött eddig, akárcsak az időközben visszavonult Nico Rosberg, és mindössze két elsőségre van Nigel Manssel egyéni rekordjától. Már most ott van a TOP-10-ben a 9. helyen, és Leclerc sincs túl messze.

A Ferrari monacói versenyzője a legutóbbi rajtelsőségével, ami a 21. volt, egyetlen egy pole-ra közelítette meg Alonsót. Alig pár lépésre van az újabb nagy nevektől, mint például Nelson Piquet, Niki Lauda, Mika Häkkinen és Juan Manuel Fangio.

2018-ban meg a lehetőséget a versenyzésre a Forma-1-ben, így ez az eredmény több mint látványos. Győzelmet viszont eddig csak 5 alkalommal szerzett, tehát nagyon ritkán tudja győzelemre váltani az időmérős teljesítményét.

Az Amerikai Nagydíjon viszont szakítana ezzel a rossz hagyománnyal, és mivel legutóbb tavaly Ausztriában nyert, igencsak itt lenne az ideje egy újabb sikernek. Leclerc pole körét erre a linkre kattintva nézhetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=MSbF9FlU_bE

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL