hero image
dppi

Videón Nigel Mansell egészen elképesztő mentése a Ferrarival

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/13 10:11
Talán nem túlzás azt mondani, hogy Nigel Mansell a Forma-1 történetének egyik legszebb mentését mutatta be a Ferrarival 1990-ben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Hangolódván a közelgő imolai hétvégére, egyre több és több videós anyag lát napvilágot a távoli múltból. Az 1994-es idényből nem szívesen idézünk Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halála miatt, akik 24 óra különbséggel hunytak el egy tragikus balesetben, ami az életükbe került, már nem lehetett rajtuk segíteni.

Mansell nem éppen egy veszélytelen időszakban kezdett el versenyezni a Forma-1-ben, közvetlen a nagyon eseménydús és veszélyes 70-es évek után. A 80-as évek sem szólt sokkal kisebbet, aminek hajnalán már ott lehetett a rajtrácson a 70. életévét ünnepelt brit világbajnok, aki a pályafutása végén ért fel a csúcsra.

Érdekes, hogy a 80-as évektől kezdődően már ott volt a mezőnyben, de csak 1992-ben ünnepelhetett bajnoki címet, miközben 1986-ban, 1987-ben és 1991-ben is a második helyen fejezte be a bajnokságot. Összesen 31 győzelmet szerzett a 187 nagydíja alatt, és még ennél is több (32) rajtelsősége volt.

A dobogóra 59 alkalommal állhatott fel, és a versenyeken is szeretett gyors lenni, 30x volt övé a leggyorsabb kör. Kiváló versenyző volt, bár őt kevésbé tartják minden idők legjobbjai között, de az kétségtelen, hogy klasszisként köszönhetett el, és elmondhatta magáról, hogy a Ferrari, a Lotus és a Williams versenyzője volt.

A Ferrarinak 1989 és 1990 között versenyzett, ami egy igen rövid időszakot jelentett számára, majd visszatért a Williamshez. Maranellóban nem jött ki a lépés a britnek, bár volt pár emlékezetes versenye, többek között élete legnagyobb mentését is ekkor mutatta be, amiről a videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.