hero image
dppi

Videón Schumacher első pole-ja a Ferrarival, felrobbannak a lelátók

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/14 12:25
Michael Schumacher számára nem indult könnyen a ferraris időszak, de a most hétvégi F1-es nagydíjnak otthont adó Imolában letette a névjegyét vörösben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Schumacher a hosszú, izgalmas és eredményes pályafutása alatt összesen 68 rajtelsőséget szerzett a Forma-1-ben. Először 1994-ben Monacóban gyűjtötte be az első rajtkockát a V8-as motorral hajtott Benetton volánja mögött, míg utoljára a 2006-os franciaországi hétvégén tette meg ugyanezt, szintén egy V8-as motorral hajtott autóval.

Akkoriban még a Ferrarinak versenyzett, ahová 10 évvel korábban szerződött azt követően, hogy kétszeres bajnok lett a Benettonnal. Egy nagy álma teljesült az olaszokkal kötött szerződésével, viszont sok időt telt el, mire újra felért a csúcsra. Cserébe öt egymást követő évben vitte a prímet, ami új rekord volt.

Hangolván az imolai hétvégére, hoztunk számotokra egy videót, amiben Schumacher első ferraris rajtelsőségét láthatjátok. 1996-ban gyűjtötte be az első ilyen sikerét a Ferrarival, amit további 58 követett, mellyel szintén történelmet írt. Ebben a Ferrariban, az F310-ben már egy V10-es erőforrás dobogott, ami szenzációs hangokat adott ki magából.

Az F310 összességében nem volt egy sikertelen konstrukció, ami az 1997-es idényben is szerepet kapott, pontosabban mondva annak B verziója. A 33 futamon 8 győzelmet szerzett, 22 dobogó és 7 rajtelsőség mellett. Schumacher mellett Eddie Irvine vezethette ezt az autót, de egy olyan alkalom sem volt, amikor nyert volna vele. Sőt, 1996-ban nyolc olyan egymást követő verseny is volt, amin nem ért célba. Abban az évben ez csak hat alkalommal sikerült neki, ami abszolúte kudarc volt.