hero image
dppi

Videón Verstappen zseniális mentése a Belga Nagydíjról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2023/08/01 09:44
Max Verstappen akár el is dobhatta volna a Red Bullt a Belga Nagydíj legendás kanyarjában, de még időben megfogta a gépet.

Élete legjobb sorozatát futja Max Verstappen, hasonlóra még nem volt példa a karrierjében. Már az idény második felében járunk, de még mindig csak két olyan futam volt, amit nem nyert meg a holland.

Ráadásul azon a két nagydíjon is második lett, így nem vesztett sok pontot. Egészen elképesztő az előnye, lehetetlen lesz utolérni, még akkor is, ha az idény hátralévő részében elmenne nyaralni egy szigetre.

Verstappen azonban rekordokat akar dönteni, és minden egyes győzelmével közelebb kerül ehhez. A maximumot hozza ki magából, illetve a Red Bull csomagjából, miközben esélyt sem ad a társainak.

A Belga Nagydíjon sem vétett nagy hibákat, és olyan tempót ment, amire nem volt válasz a riválisoknak. Sergio Pérez sem tud mit kezdeni vele, és noha a második helyen áll a bajnokságban, ez édeskevés a pontokat tekintve.

Verstappennek viszont volt egy necces helyzete az Eau Rouge-ban, ami akár sokba is kerülhetett volna. Szerencsés volt, ám ő is érezte, hogy közel volt a baleset, és annál a tempónál nem tudott volna mit tenni.