hero image
dppi

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/09/24 13:11
Max Verstappennek köszönhetően a Red Bull újabb világbajnoki címet ünnepelhet a Forma-1-ben, amire igazán büszkék lehetnek.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Már mindenki hallhatta a nagy hírt, hogy a Red Bull ismét világbajnok lett a Forma-1-ben. Ezzel már hatszoros bajnoknak mondhatják magukat 2010, 2011, 2012, 2013 és 2022 után, ami komoly eredmény.

Ha megnézzük, hogy a Red Bull csak 2005 óta van jelen a Forma-1-ben saját csapattal, van mire büszkének lenniük. Emellett az egyéni címek sem maradhattak el, és nemrég lépték át a 100. futamgyőzelmüket.

A 92 rajtelsőség és 93 leggyorsabb kör ugyancsak beszédes, miközben lassan 260 dobogó kerül a nevük mellé. Lenyűgöző, és a csapat mindezt nagyban Adrian Newey-nek köszönheti, aki mágikusan gyors autókat tervezett.

Hamarosan 20 éve lesz annak, hogy a Red Bull 2005-ben az Ausztrál Nagydíjon rajthoz állt. Most Japánban pedig a hatodik címüket ünnepelhették, és ki tudja, mennyi sikerük lesz a jövőben az új projektekkel.

Suzukában is nagyon boldog volt a csapat, már a garázsban megkezdték az ünneplést, mivel Verstappen bebiztosította a címet. A holland világbajnok esélyt sem adott a többieknek, megérdemelten nyert.