hero image
dppi

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/24 13:11
Max Verstappennek köszönhetően a Red Bull újabb világbajnoki címet ünnepelhet a Forma-1-ben, amire igazán büszkék lehetnek.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Már mindenki hallhatta a nagy hírt, hogy a Red Bull ismét világbajnok lett a Forma-1-ben. Ezzel már hatszoros bajnoknak mondhatják magukat 2010, 2011, 2012, 2013 és 2022 után, ami komoly eredmény.

Ha megnézzük, hogy a Red Bull csak 2005 óta van jelen a Forma-1-ben saját csapattal, van mire büszkének lenniük. Emellett az egyéni címek sem maradhattak el, és nemrég lépték át a 100. futamgyőzelmüket.

A 92 rajtelsőség és 93 leggyorsabb kör ugyancsak beszédes, miközben lassan 260 dobogó kerül a nevük mellé. Lenyűgöző, és a csapat mindezt nagyban Adrian Newey-nek köszönheti, aki mágikusan gyors autókat tervezett.

Hamarosan 20 éve lesz annak, hogy a Red Bull 2005-ben az Ausztrál Nagydíjon rajthoz állt. Most Japánban pedig a hatodik címüket ünnepelhették, és ki tudja, mennyi sikerük lesz a jövőben az új projektekkel.

Suzukában is nagyon boldog volt a csapat, már a garázsban megkezdték az ünneplést, mivel Verstappen bebiztosította a címet. A holland világbajnok esélyt sem adott a többieknek, megérdemelten nyert.