Fernando Alonso csapattársa, Lance Stroll egyértelműen nincs azon a szinten, mint a spanyol világbajnok, de a futamokon nagyon jól szerepel.

Nem lehet azt mondani, hogy Lance Stroll ne kapott volna meg mindent a karrierje során, mert az édesapja óriási pénzeket áldozott arra, hogy a fia F1-es versenyző legyen. Még saját csapatot is vásárolt, hogy a fiának fix helye legyen a rajtrácson, és azt senki ne veszélyeztesse, hiszen addig, amíg az idősebb Stroll dönt, ez így is marad.

Továbbra is hisz a fiában, míg sokan mások már rég kirúgták volna az Aston Martintól. Fernando Alonso teljesen más dimenzió, hiába jár a 40-es éveiben, még mindig az egyik legjobb, és az időmérőkön is ez a helyzet. Ezzel szemben a kanadai csapattársa az egyik legrosszabb időmérős pilóta.

Ezzel kár lenne vitatkozni, mert a különbségek beszédesek, ugyanakkor a versenyeken már messze jobb teljesítményt nyújt. Mivel azonban rendre hátrébbről rajtol, nem tudja hozni az elvárt eredményeket, így még mindig Alonso az, aki egyedül cipeli a hátán a csapatot.

Ha Alonso a Mercedeshez szerződik, az Aston Martin komoly bajban találhatja magát, így jobb, ha Sainz menedzsmentjével tárgyalásban maradnak, mert a Ferrari versenyzője ideális megoldást jelenthet. Ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk, mert a Mercedes és a Red Bull is beleszólhat ebbe az érdekes játékba.

Stroll Japánban sem parádézott, bár a futamon jól ment, és több előzést is bemutatott ugyanazon kanyarban. Ez most őt igazolja, érdemes megnézni a felvételeket, szépen csinálta, csak azok az időmérők ne lennének ennyire gyengék.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL