Azok, akik péntek délelőtt az M4 Sportot követték figyelemmel a Kínai Nagydíj eseményei miatt, biztosan nem unatkozhattak.

Éveken át volt távol a Forma-1 mezőnye Kínától, így már éppen itt volt az ideje annak, hogy Sanghaj újra futamot rendezzen a száguldó cirkuszban. Nagy várakozás előzte meg a hétvégét, és eddig igencsak izgalmasan alakulnak az események, elsősorban a leszakadt ég miatt, ami igencsak megkavarta a paklit.

Már önmagában az izgalmas, hogy nem Verstappen várhatja az élről a sprintfutamot, így lehet arra esély, hogy más végeredmény szülessen, mint azt alapesetben gondolnánk. Verstappen két körében is hibázott a trükkös körülmények közepette, aminek meglett az ára, és csak az 5. helyről fog rajtolni.

A Ferrarik még rosszabb helyzetben vannak, és Sainz ezúttal is jobbnak bizonyult Leclerc-nél. A spanyol versenyző az 5. időt rakta össze, közvetlen Pérez előtt, és csak utána következik Leclerc a másik Ferrarival. Piastri, Bottas és Zhou voltak még ott a TOP-10-ben a Sauberekkel, amik eddig jó hétvégét futnak.

Az élről Hamilton várhatta volna a folytatást, ám közbeszólt a fiatal utódja, Norris a McLarennel. Ugyanakkor ez így is egy nagyon erős eredmény a Ferrari jövőbeni versenyzőjétől, bár Alonsót is érdemes kiemelni az Aston Martinnal a 3. helyen. Az extra felvételeket erre a linkre kattintva találjátok, érdemes megnézni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL