ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
dppi
514 n

Világhírű sebész műthette Strollt, továbbra is kérdéses, ott lesz-e a szezonnyitón

Sajtóinformációk szerint Lance Stroll egy világhírű spanyol orvosnál járt, miután biciklibalesetet szenvedett és eltörte mindkét csuklóját.

A kanadai versenyző kihagyta a szezon előtti teszteket a baleset miatt és még nem tudni, részt vehet-e a jövő héti bahreini szezonnyitón. Az Aston Martin egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban elment-e a spanyol Dr. Xavier Mirhez, aki onnan ismert, hogy a MotoGP versenyzői hozzá járnak súlyos sérüléseikkel.

A szezon előtti tesztek utolsó napján az F1.TV kommentátora, Will Buxton így foglalta össze a helyzetet: „A csapat nagyon hallgat a dologról, de mi úgy tudjuk, hogy elment Dr. Mirhez Spanyolországban, aki az egyik, ha nem a legnagyobb név a kéz, csukló és karsérülésekkel foglalkozó specialisták között. A MotoGP-versenyzők is hozzá járnak a borzalmas sérüléseikkel.”

Buxton arra is utalt, hogy Stroll az Aston Martin szimulátorába is beül a hétvégén, hogy kiderüljön, elég jó állapotban lesznek-e a csuklói a jövő héti Bahreini Nagydíjra: „Ha egy csapat így összezár és nem ad ki információt, akkor beindulnak a pletykák.”

„Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy egészen pontosan mi a helyzet Lance Strollal és bár a csapat nem erősítette meg és nem is cáfolta, de a legújabb, terjedő információ az, hogy elment a doktorhoz és a hétvégén a szimulátorban lesz, hogy kiderüljön, elég egészséges-e a visszatéréshez.”

A Formula 2 bajnoka, Felipe Drugovich helyettesítette Strollt a tesztek alatt és ha a kanadai nem épül fel, ő versenyezhet jövő hétvégén is. Buxton szerint kulcsfontosságú, hogy a csapat mindkét helyzetre felkészüljön:

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL