Kétség sem fér hozzá, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton a Forma-1 nagyjai közé tartoznak, Jacques Villeneuve szerint azonban van egy nagy különbség aközött, ahogy a sportághoz állnak a csúcson.

A GPFansnek nyilatkozó 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve részletezte, miért nem azért tud Verstappen rendre a győztesek között lenni, míg a Ferrariba tartó hétszeres világbajnok nem tudja követni őt:

„Nem a kora a baj, hanem hogy évekig lazsált. Ha nincs olyan csapattársad, aki megkerget, aki nem emlékeztet rá, hogy minden nap valami újat kell mutatnod, akkor elbízod magad. Ez minden bajnokkal megesik.”

„Ezért olyan lenyűgöző Verstappen, mert ő sosem elbizakodott, bármennyire is könnyedén nyer. Tudja, hogy mindig van mögötte valaki, aki készen áll arra, hogy élve felfalja és ellopja a helyét a trónon.”

Villeneuve Verstappen harmadik bajnoki címét hozta fel tavalyról, hogy demonstrálja, milyen magas szinten működik a háromszoros bajnok és hogy ez miben különbözik Hamiltontól: „Még az utolsó versenyen is, azután, hogy szinte az év összes versenyét megnyerte, mérföldekkel. Ha csak egy tizedet eldobott, ugyanolyan dühös volt, mintha a szezon első versenye lenne és ezért van ott, ahol.”

„Lewis túl sok évet töltött el Valtteri Bottas mellett. Nem volt mindegyik könnyű, de azoknak a könnyű éveknek a Mercedesnél negatív hatása volt rá. Talán a Ferrarinál újra fellángol a győzedelmes Lewis, akit már ismerünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL