hero image

Villeneuve szerint nem lesz könnyű felállnia Hamiltonnak a kudarcból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/02/14 17:59
A 2021-es világbajnokság ellentmondásos befejezése miatt Jacques Villeneuve kíváncsian várja, hogy Lewis Hamilton hogyan áll hozzá az új F1-es szezonhoz.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A 2021-es világbajnokság ellentmondásos befejezése miatt Jacques Villeneuve kíváncsian várja, hogy Lewis Hamilton hogyan áll hozzá az új F1-es szezonhoz.

Jacques Villeneuve megkérdőjelezte, hogy Lewis Hamilton mentálisan készen áll-e a 2022-es F1-es szezonra, miután ellentmondásos körülmények között elveszítette a világbajnokságot Max Verstappennel szemben.

Úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címére hajt, mielőtt az utolsó körök drámai eseményei lehetővé tették Verstappen számára, hogy az utolsó körben megelőzze őt és ezzel megnyerje a világbajnokságot.

A sokat vitatott eseményeket követően - amelyek miatt az FIA vizsgálatot indított - Hamilton elvonult a média elől, amelyet csak február 5-én tört meg, amikor is megosztott egy posztot az Instagramon.

A találgatások ellenére, amelyek arról szóltak, hogy visszatér-e 2022-ben, a Mercedes legutóbbi közleménye eloszlatni látszott minden kétséget ezzel kapcsolatban: Hamilton neve szerepel a csapat közelgő autóbemutatójának menetrendjében.

Miközben a brit jövőjével kapcsolatos kérdések talán eldőltek, Villeneuve továbbra is kíváncsian várja, hogy Hamilton lélektanilag hogyan fogja kezelni a visszatérését.

„Lewist megverte Max, és ez bizonyára fájt neki. Verstappen soha nem adta fel, és mindig a legjobbját nyújtotta. Hamilton tudja ezt. Az a pszichológiai csapás is kemény, amikor elveszik tőled a bajnoki címet. Szóval ki tudja, hogy Hamilton hogyan fog visszatérni. Belefáradt, vagy még elszántabb lesz?" - mondta Villeneuve a La Gazzetta dello Sportnak.

Ami a Mercedes és a Red Bull közötti csatát illeti, Villeneuve úgy véli, hogy a küzdelem 2022-ben folytatódni fog, annak ellenére, hogy az új technikai szabályok életbe lépése további bizonytalanságot okoz.

„A Mercedes legerősebb erőssége a motor. Tavaly is erősebb volt, mint a Honda motorja, és az új szabályok nem igazán változtatnak semmit ezen a téren. Ezért megtartják az előnyüket ezen a részen" - mondta az 1997-es világbajnok.

„Ráadásul Lewis mindig tudja, hogyan kell nagyon gyorsan alkalmazkodni az új szabályokhoz. Az biztos, hogy ilyen körülmények között Adrian Newey a legjobb, ezért harcra számítok a Red Bull-lal“ - tette hozzá.

A másik kihívás, amivel Hamilton idén potenciálisan szembesülhet, az egy új csapattárs érkezése: George Russell váltja Valtteri Bottast a Mercedesnél.

Russell sokakat lenyűgözött a Williamsnél eltöltött három éve alatt nyújtott teljesítményével, és majdnem győzelmet is aratott, amikor a 2020-as Sakhiri Nagydíjon a gyengélkedő Hamilton helyére állt be az Ezüstnyilakkal. Villeneuve azonban úgy véli, hogy a fiatal britről még nem született ítélet.

„Még nem ismerjük Russell valódi értékét. Az igaz, hogy Bahreinben jól helyettesítette Lewist, és hogy könnyű volt jó benyomást hagynia a Williamsnél. Mégis, továbbra is kérdéses, hogy mire lesz képes most, egy nagy csapatnál, ahol elkezdi érezni a nyomást, és ahol Hamilton lesz a csapattársa" - magyarázta.