hero image

Volt csapattársa Bianchiról: „Képességek és tehetség terén Verstappen szintjén volt”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/06 18:04
Az előbb az ART-nél, majd a Manornál is Jules Bianchi csapattársaként versenyző Alexander Rossi a tragikusan fiatalon elhunyt Jules Bianchit méltatta, és elmesélte, milyen volt a Manor (akkori nevén: Marussia) csapatánál átélni a 2014-es japán hétvégét.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Alexander Rossi 5 futamon indult a Forma-1-ben, az utóbbi években pedig az IndyCar mezőnyének oszlopos tagja. Az amerikai pilóta 2010-ben az ART-nél volt Jules Bianchi csapattársa (ő a GP3-ban, Bianchi a GP2-ben indult a csapattal), 2014-ben pedig Bianchi volt a Marussia egyik „normál” versenyzője, Rossi pedig a tartalék.

Az amerikai pilóta, aki 2018-ban a második, 2019-ben pedig a harmadik helyen végzett az IndyCarban, hatalmas tehetségként tartja számon Bianchit, és visszaemlékezett a tragikusan alakult 2014-es Japán Nagydíjra.

„Már az alacsonyabb kategóriákban is azt láttam, hogy is a kiválasztottak csoportját erősítette. Képességek és tehetség terén Max szintjére helyezném őt, hiszen bármilyen bajnokságban elindult, győzni tudott benne.”

„Erre csak kevesen voltak képesek, emellett pedig a Ferrari is segítette őt és lehetőségeket adott neki” – mondta Rossi a Beyond the Grid podcastben a miami versenyhétvége előtt.

„A manoros időszakom alatt sosem tudtam elérni a tehetségének vagy a teljesítményének a szintjét, ő pedig mindig is a jövőt tartotta szem előtt, várta, hogy megkapja a lehetőséget. Számomra borzasztó volt ott lenni azon a bizonyos szuzukai hétvégén tartalékversenyzőként, és az egész csapat számára nehéz volt ez az időszak. A tragédia hatása Szocsiba is elkísért minket” – mesélte az amerikai versenyző.

„Szocsiban is én lettem volna a tartalék, és kötelezve voltam arra, hogy beüljek az autóba. Azon a hétvégén beszéltem a csapattal, és elmondtam nekik, hogy utálom ezt a helyzetet, nem így akarok bemutatkozni a Forma-1-ben.”

„Még mindenkinek könnyes volt a szeme, azt mondták, hogy megértenek, de kötelező elindulnom, mert én voltam regisztrálva a futamra. Aztán néhány nappal később, a családja előtt való tisztelgés jeleképp, ami nagy megnyugvást jelentett számomra, mert azon a hétvégén nem akartam vezetni az autót” – zárta Rossi.