hero image
dppi

Vonalzóval mérték meg az F1-es pilóták reakcióidejét a Miami Nagydíjon (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/05/08 14:47
Egészen egyszerű módját választották annak, hogy megnézzék az aktuális F1-es mezőnyének reakcióidejét.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A Forma-1-ben a reakcióidő rendkívül fontos szerepet játszik, és ez nemcsak a rajtoknál van így. A rajtnál nyilván fontos a lehető leggyorsabban kigyorsítani, de közben a gázadás is legalább annyira nagy teherrel bír, mert ha kipörögnek a kerekek, teljesen mindegy, hogyan kaptuk el a rajtot.

Ebben a rajtbeállítások is nagy szerepet játszanak, és vannak, akik különösen nagy rajtolók. Fernando Alonso még a 40-es éveiben járva is nagy rajtolónak számít, és néha úgy lő ki, mint senki más a rajtrácson. Erre már idén is láthattunk pár példát, és valószínűleg még fogunk is a jövőben.

A reakcióidőket is mérik a pilótáknál, amit folyamatosan fejlesztenek. Sok egyszerű és bonyolultabb technika is létezik erre, amik hasznosak lehetnek. Arra azonban nem gondoltunk, hogy vonalzóval is mérhető mindez, bár jegyezzük meg, nem ez a legpontosabb módszer, de legalább izgalmas.

A Miami Nagydíj ideje alatt kérték meg az F1-es pilótákat arra, hogy a vonalzó segítségével mérjék meg a reakcióidőket. Egyesek kiugróan teljesítettek, születtek meglepetések is, Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője például nem volt túlságosan elégedett, de legalább jót mosolyogtak a dolgon.