hero image

Webber: az Alpine kevesebb, mint 20 százalékát finanszírozta Piastri junior pályafutásának

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/09/06 18:05
Oscar Piastri menedzsere, Mark Webber elmondta, hogy az Alpine valójában mennyire segítette pártfogoltja eddigi karrierjét, és kihangsúlyozta, hogy bizonyos számokat egyszerűen masszívan eltúloztak.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Múlt héten jelentette be a McLaren, hogy 2023-ra leigazolták Piastrit, miközben az Alpine-hoz fűződő viszonya ezzel véget fog érni. Az ausztrál tehetség jövőjét lényegében az F1 szerződésekért felelős bizottsága döntötte el, mivel mind a McLaren, mind az Alpine azt gondolta, érvényes megállapodása van Piastrival.

Az Alpine-tól Otmar Szafnauer csapatfőnök az utóbbi időszakban többször is hangoztatta, hogy szerintük Piastri nem volt elég hűséges hozzájuk azok után, hogy milyen sokat segítették őt a kisebb kategóriákban.

Channel 4-nak azonban Webber most elmondta, hogy valójában nem volt olyan komoly a franciák támogatása, mint azt ők állítják. „A számokat erősen eltúlozták. A nyári szünet egyértelműen esélyt adott arra, hogy az emberek a számokkal dobálózzanak, de nem erről van szó.”

„Oscar a juniorkategóriák megnyeréséért egészen jó pénzdíjakat kapott, szóval az nem tartozott bele az Alpine befektetésébe. A költségvetésének nagyjából 80 százalékát külső szponzorok és Oscar családja állta, szóval fontos, hogy megismerjük a kontextust is.”

Az Alpine egyébként nemsokára leül Piastrival beszélgetni arról, milyen szerepet szánjanak neki az év hátralévő részére, hiszen a szerződése még december 31-ig szól. „Beszélni fogunk mindenről most, hogy már tisztázódott a kép” – tette hozzá Webber.

„Nyilván egy ideje már tudni lehetett, hogy történni fog valami. Ezt viszont ők is tudták, egyértelmű, hogy tudták. Most tehát azon a ponton vagyunk, hogy leülünk majd beszélgetni. Oscar keményen dolgozott a csapatért, sok órát ölt bele a munkájába. Minden tőle telhetőt megtett az Alpine-ért a szimulátorban is.”

Ennek ellenére azonban könnyen előfordulhat, hogy az Alpine már most elengedi Piastri kezét, hiszen mivel jövőre már az egyik riválisnál fog versenyezni, így nem lenne túl sok értelme őt beavatni a következő hónapok munkájába.