hero image
dppi

Webber: Piastrinak "döntő fontosságú" volt, hogy a McLarenben vezethetett Abu-Dzabiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/01/04 11:29
A Forma-1-es újonc Oscar Piastrinak az Abu-Dzabiban rendezett szezonzáró teszten a McLarenben eltöltött idejét menedzsere, Mark Webber „döntő fontosságúnak” minősítette.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Tavaly novemberben a Yas Marinán Piastri egy egész napig készülhetett 2023-as bemutatkozására a Forma-1-ben. Tavaly számos hasonló teszt volt betervezve neki egykori csapatával az Alpine-nal, a csapat és a pilóta közti szerződési vita miatt azonban hónapokig nem tudott autóba ülni, ezért menedzsere, Mark Webber a KTM Summer Grill podcastban azt mondta az év végi próbáról:

„Döntő fontosságú volt. Természetesen a munkakörnyezet is fontos, főleg egy olyan részletekbe menő pilótának, mint Oscar. Módszeresen közelíti meg a dolgokat és a McLaren ezt már tudja, ami nagyszerű és tényleg, tartalékpilótaként is sokat tud segíteni egy csapatnak, de a legjobb az, ha valaki versenyez és erre tud készülni.”

Webber szerint a teszt nagyon jól sült el és a lehető legjobb helyzetet eredményezte az ifjú tehetségnek: „Összességében élvezte a teszteket és számunkra nagyon jó, briliáns helyzet volt, hogy részt tudott venni rajtuk. A csapatnak és Oscarnak is van így mit átgondolnia a télen a bahreini szezonnyitóra készülve, mert azért még nem sok kilométert tett meg a kocsival.”

Webber szerint az a mennyiség, amit a fiatal pilóták manapság a Forma-1-ben tesztelni tudnak, nagyon kevés ahhoz képest, hogy az előző generációban gyakorlatilag annyit ülhettek volna az autóban, amennyit akarnak.