Mark Webber a 2011-es Kínai Nagydíjon nagyon jól szórakozott, melynek ideje alatt többek között Michael Schumachert is megelőzte.

Mark Webber igen komoly hátrányból rajtolt el a Kínai Nagydíjon, nem sokan számoltak azzal, hogy ott lehet a legjobbak között. A Red Bull versenyzője az esélytelenek nyugalmával rajtolhatott el Sanghajban a 18. rajtkockáról, addig Vettel az élről vágott neki az 56 körös futamnak, mely végül Hamilton győzelmét hozta.

A 2011-es évben is történtek érdekes dolgok, és nem kérdés, Webber élet egyik legjobb futamát futotta Kínában. A rajtrács végéről indult, vágott neki a távnak, majd olyan felzárkózásba kezdett, mint azelőtt soha. Nagyon jól érezte magát a volán mögött, sorra abszolválta az előzéseket, hihetetlenül nagyot ment.

Egészen a harmadik helyig zárkózott fel, és noha nagy hátránya volt, így is csak 7,5 másodperccel ért célba a győztes Hamilton mögött, míg Vettel 5,1 másodpercet kapott a brittől, aki ezzel előrébb ugrott egy helyet a bajnokságban 47 ponttal, addig Vettel 68 egységgel maradt az élen. Webber viszont csak 37 pontot számolt a 38 pontos Button mögött, míg Alonso az ötödik helyen 26 ponttal követte őket.

Hangolódván a kínai futamra, nézzük meg Webber felzárkózását, ami abszolúte top volt. Azon kevesek egyike, akik saját maguk döntöttek úgy, hogy kiszállnak az F1-ből, noha a Red Bull szerette volna, ha a versenyzője marad még legalább egy esztendőt, viszont Webbernek más céljai voltak.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL