A két Forma-1-es teszthét alapján készített alapos elemzést az M4 Sport F1-es vezető kommentátora, Wéber Gábor, aki a jelenlegi erősorrendet is megpróbálta modellezni – szerinte jelenleg a Red Bull a leggyorsabb.

Wéber Gábor a tőle megszokott alapossággal készített elemzést a két F1-es teszthetet követően – elmondása szerint a 6224 megtett kör adatainak felhasználásával próbálta kideríteni, hogy állhat most az erősorrend a Forma-1-ben – az elemzés ide kattintva olvasható el.

Az írásában kiemelte, ezúttal még nehezebb dolgunk van az erősorrend megtippelésekor, ő azonban mégis vállalkozott a feladatra. Wéber szerint pillanatnyilag a Red Bull a leggyorsabb, az osztrák istállót pedig a Ferrari követi.

A McLaren és a Mercedes lemaradása 5, míg az Alfa Romeóé 7 tized lehet, rajtuk kívül pedig csak a Haas fért be 1 másodperc alá a Red Bullhoz képest. A mezőny második felében az Alpine, az Aston Martin, az AlphaTauri és a Williams helyezkedik el, utóbbi hátránya pedig jóval nagyobb lehet, mint a többieké.

Hogy valójában hogy fog festeni a csapatok közötti teljesítménykülönbség, arról az első valós képet a bahreini versenyhétvégén fogjuk megkapni, addig pedig feszülten várhatjuk az év első időmérőjét és versenyét.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL