hero image

Williams: Piastri biztosan ott lesz jövőre a Forma-1-ben!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/15 18:06
A Williams csapatfőnöke, Jost Capito biztos abban, hogy Oscar Piastri ott lesz a jövő évi Forma-1-es mezőnyben, emellett pedig cáfolta, hogy szezon közben rúgnák ki Nicholas Latifit.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az utóbbi időben sok pletykát lehet hallani arról, hogy nagyon inog az ülés Nicholas Latifi alatt, aki Mick Schumacher mellett az egyetlen versenyző, aki egyelőre még nem tudott pontot szerezni a szezon folyamán.

Eközben a másik Williamsben Alex Albon kifejezetten erős teljesítményt nyújt, ami tovább nehezíti a kanadai pilóta helyzetét. A grove-i istálló csapatfőnöke, Jost Capito viszont cáfolta, hogy már a szezon közben lecserélnék Latifit:

„Mindkét versenyzőnknek érvényes szerződése van, amit tiszteletben is tartunk. Latifi alig volt lassabb Albonnál szombaton. Latifinek kicsit több időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja az új kocsit.”

„Viszont a teljes mértékű támogatásunkat élvezi, és jelenleg nem is merül fel az a kérdés, hogy változtatnunk kell-e a pilótapárosunkon szezon közben” – mondta a német Sport1-nek.

Latifi lecserélése kapcsán a két legtöbbet emlegetett név a Formula E-világbajnok Nyck de Vries és az F2-es és F3-as bajnok Oscar Piastri. Az ausztrál kapcsán azt mondta a csapatfőnök, hogy ott lesz az F1-ben 2023-ban:

„Biztos vagyok benne, hogy ott lesz a következő szezonban a Forma-1-ben” – jelentette ki Capito a tavalyi F2-es bajnokról, aki idén az Alpine teszt- és tartalékversenyzője.