A Williams csapatfőnöke, James Vowles aggodalmát fejezte ki a csapat fogyatkozó alkatrészkészlete miatt, miután Alex Albon is balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon.

A baleset után Vowles kijelentette, hogy a fényképek alapján készült előzetes felmérések szerint a futómű javítható, de a sérülés mértéke továbbra is bizonytalan.

"Úgy tűnik, hogy ismét kisebb sérülésünk van az autó jobb első oldalán. Meg kell néznünk, pontosan mekkora a sérülés mértéke. Nekem úgy tűnik, hogy az alváz javítható, de ezt egyelőre csak a fotók alapján mondom, a valós helyzet akár más is lehet", mondta Vowles.

A közelmúltban történt balesetek sorozata jelentősen megterhelte a Williams pénzügyi erőforrásait, a fő gondot pedig az jelenti, hogy a balesetek futószalagon érkeznek.

"Az elmúlt két hét nagyon nehéz volt. Azt hiszem, bármelyik csapat számára gondot jelentene három nagy baleset, amelyben az autó szinte minden alkatrésze tönkrement. Ha ez az egész szezonra elnyúlik, akkor az még kezelhető, de ha ez több versenyen egymás után történik, az már problémásabb", fogalmazott Vowles.

Vowles végezetül aggodalmát fejezte ki a csapat fogyatkozó alkatrészkészlete miatt is, és őszintén kijelentette: "Remélem, hogy találunk még működőképes pótalkatrészeket, de szinte egy sem maradt."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL