Peter Windsor a Ferrarit hibáztatja, amiért eldobta a győzelmet Monacóban, de dicséri Carlos Sainzot a második helyért és a Charles Leclerc elleni győzelemért, aki egész hétvégén gyorsabb volt. Aztán felmerült benne a kérdés: „Hol volt Max Verstappen ezen a hétvégén?”

Sainz részben a csapat hibája miatt győzte le csapattársát. A Ferrari Sainz kiállása után Leclerc feladta pozícióját, így elvesztették a kezdeményezés lehetőségét a Red Bull-lal szemben a versenyen. A spanyol aztán tiszta versenyt futott, és egy második helyet vihetett haza.

Windsor dicsérte Sainzot, amiért legyőzte gyorsabb csapattársát, majd a gondolatmenetet átvitte arra, hogy Sergio Perezről és Verstappenről beszéljen. Hiszen Perez Monacóban legyőzte a világbajnok címvédő csapattársát és belépett a világbajnoki címért folytatott csatába.

„Hol volt Max azon a versenyen?" - teszi fel a kérdést a brit egy YouTube-videóban. „Neki kellett volna lennie annak a srácnak, aki az intermediate-ről a slickekre vált. Vagy éppen annak, aki nagyon gyorsan átvált az Intermediate-re, és egy elég hosszú etapot vezetett rajta” – mondja.

„Az átmenetire váltot, és igazából nem volt olyan helyzetben, hogy javítson a pálya pozícióján. Teljesen bizarr. Elismerésem az összes versenyzőnek, aki ugyanúgy járt el, mint Sainz."

Windsor szerint csak két jó lehetőség volt: vagy hosszú etapot autózni az esős abroncsokon, vagy korán átváltani az Intermediate-re. Mivel Verstappen egyiket sem tette meg, az F1-es elemzőt nem különösebben nyűgözte le a bajnoki éllovas futama.

Perez stratégiája mégis jól működött. Erről Windsor azt mondja, a mexikói szerencsés volt a pályán elfoglalt helyével. Lewis Hamilton lemásolta Perez stratégiáját (egy kör késéssel), de nem tudott profitálni a győztes stratégiából, mert dugóba került.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL