A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy gondolja, bilibe lógatták a kezüket a keménygumis stratégiával, és fantasztikus eredménynek tartja, hogy végül a harmadik és a negyedik helyen értek célba.

Bár a hétvége folyamán egyértelműen harmadik erőnek tűnt a Mercedes csapata, a Red Bullok kiesésének köszönhetően végül Lewis Hamilton a harmadik, George Russell pedig a negyedik pozícióban zárt.

A csapatfőnök Toto Wolff a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában azt mondta, tavaly még teljesen másképp értékeltek volna egy ilyen eredményt, most viszont fantasztikusnak tartják a 27 pontot.

„Látszik, hogyan kezeljük a várakozásainkat. Tavaly még nagyon-nagyon frusztráló eredmény lett volna a harmadik és a negyedik hely, idén viszont ezzel magasabb súlycsoportban tudtunk szerepelni.”

„A Red Bullok kiesésével azt gondolom, fantasztikus eredmény a harmadik és a negyedik pozíció” – fogalmazott Wolff, akinek a csapat így a konstruktőri második helyen áll az első hétvége után.

Wolff arra is rávilágított, hogy a német istálló tempója egyáltalán nem volt rossz, azonban nagyon szenvednek a gumikopással, a keménygumis stratégia pedig zsákutcának bizonyult.

„Szerintem a lágy gumival, a tiszta tempót tekintve, mielőtt elkezdeni kopni a gumink, majdnem ugyanott járunk, mint a többiek. Nem ott, mint Leclerc, de a többiekkel tartani tudjuk a lépést – aztán viszont túl gyors a degradáció.”

„Nyilvánvalóan másik utat akartunk járni azzal, hogy felraktuk a kemény gumikat, viszont ezzel bilibe lógattuk a kezünket. Minden egyes körben egy másodpercet vesztettünk, de levontuk a tanulságot” – mondta az osztrák.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL