hero image

Wolff a Bahreini Nagydíjról: „Bilibe lógattuk a kezünket”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/31 18:08
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy gondolja, bilibe lógatták a kezüket a keménygumis stratégiával, és fantasztikus eredménynek tartja, hogy végül a harmadik és a negyedik helyen értek célba.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Bár a hétvége folyamán egyértelműen harmadik erőnek tűnt a Mercedes csapata, a Red Bullok kiesésének köszönhetően végül Lewis Hamilton a harmadik, George Russell pedig a negyedik pozícióban zárt.

A csapatfőnök Toto Wolff a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában azt mondta, tavaly még teljesen másképp értékeltek volna egy ilyen eredményt, most viszont fantasztikusnak tartják a 27 pontot.

„Látszik, hogyan kezeljük a várakozásainkat. Tavaly még nagyon-nagyon frusztráló eredmény lett volna a harmadik és a negyedik hely, idén viszont ezzel magasabb súlycsoportban tudtunk szerepelni.”

„A Red Bullok kiesésével azt gondolom, fantasztikus eredmény a harmadik és a negyedik pozíció” – fogalmazott Wolff, akinek a csapat így a konstruktőri második helyen áll az első hétvége után.

Wolff arra is rávilágított, hogy a német istálló tempója egyáltalán nem volt rossz, azonban nagyon szenvednek a gumikopással, a keménygumis stratégia pedig zsákutcának bizonyult.

„Szerintem a lágy gumival, a tiszta tempót tekintve, mielőtt elkezdeni kopni a gumink, majdnem ugyanott járunk, mint a többiek. Nem ott, mint Leclerc, de a többiekkel tartani tudjuk a lépést – aztán viszont túl gyors a degradáció.”

„Nyilvánvalóan másik utat akartunk járni azzal, hogy felraktuk a kemény gumikat, viszont ezzel bilibe lógattuk a kezünket. Minden egyes körben egy másodpercet vesztettünk, de levontuk a tanulságot” – mondta az osztrák.