A Forma-1 világában mostanában nagy téma lett a csapatok tartalékváza, miután kiderült, hogy a Williams nem készült el velük a 2024-es szezonra. Toto Wolff is elmondta véleményét a témában.

Miután az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén Alexander Albon összetörte a Williamst, annak vázát nem tudták megjavítani, így egy sokakat meglepő döntéssel úgy döntöttek, tartalék híján Albon folytatja a hétvégét Ausztráliában.

Sokan kritizálták a csapatot, hogy nincs tartalékjuk, az egykori csapattulajdonos, Eddie Jordan egyszerűen „elfogadhatatlannak” tartotta a helyzetet. Nem ők azonban az egyetlen, akiknél csak két váz van, az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin a Japán Nagydíj alatt elismerte, hogy nekik is csak a következő versenyre lesz kész a harmadik.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is szimpatizált a Williams helyzetével, felfedve, nekik is voltak ezzel problémáik a múltban. Arra a kérdésre, hogy van-e tartalékvázuk a Japán Nagydíjon, őszintén válaszolt:

„Nos, nekünk más az infrastruktúránk és mások az erőforrásaink, mint a Williamsnek, szóval nekünk van. De emlékszem időkre, amikor még a Mercedesnél is bonyolult volt elkészülni a harmadikkal a szezon elejére, szóval mi is kockáztattunk ezzel. Amikor viszont még a Williamsnél dolgoztam, szerintem a szezon nagy részében nem is volt tartalékunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL